3000 PIECES + Mr Overdrive

zaterdag 16 november

Crossover en Alternative rock door twee topbands!

3000 PIECES, een Nijmeegse band die zich vestigt in de cross-over scene. Ze brengen een fusie van hiphop, rap, funk, rock en reggae met zich mee op toegankelijke en originele wijze.

Bands als Urban Dance Squad, Red Hot Chili Peppers en The Sugarhill Gang zijn hun grootste inspiratiebronnen. Performance-en muziek wise weet deze band je goed te vermaken. Hun sound kan je een beleving geven vol nostalgische gevoelens maar is tegelijkertijd ook erg vernieuwend. De dynamiek tussen frontvrouw Tosca en frontman Paolo werkt daarin ook extra aanstekelijk. Met hun energieke live performance zijn ze erin geslaagd om, in hun eerste jaar, buitengewoon grote stappen te maken. Zo speelden ze in 2018 in Paradiso Amsterdam, stonden ze in de finale van de Roos van Nijmegen 2019 in Doornroosje en wonnen ze de Podiumbeest Awards 2019 op het internationaal bekende Sencity Festival. Een grote eyecatcher was het performen met een signdancer op Bevrijdingsfestival Utrecht 2019 en op nationale televisie (RTL4). Eind 2018 is de band begonnen aan het opnemen van een aantal demo’s. Deze zijn dan ook te vinden op Youtube en Soundcloud. Op dit moment zijn ze bezig met de opnames voor een EP die volgend jaar uitgebracht wordt en helemaal op do-it-yourself wijze opgenomen zal zijn.

Mr Overdrive is een driekoppige alternative rock band uit Rotterdam. Met 2 leadzangers, 4 snaren, 32 toetsen en zware drums spelen ze energieke rock met elektronische uitstapjes. Geinspireerd door bands als ‘De Staat’ , ‘Soulwax’ en ‘Royal Blood’. Mr Overdrive wil het publiek laten dansen en headbangen binnen hetzelfde nummer. Opgericht in 2017, als een alter ego voor drie muzikanten:

Emiel Gilijamse (Bassguitar/LeadVocal)
Jasper de Groot (BassSynth/LeadVocal)
Lex Folmer (Drums)

Mr Overdrive schrijft riff-based nummers, 3 delen rock en 1 deel dance, waarbij de beperkingen van de instrumenten juist worden omarmt.Door de ruime ervaring van de drie bandleden is er vanaf de start, gebouwd aan een stevige fundering: Een duidelijke visie, een uniek geschoten live video sessie en een goed ontvangen debuut EP uit 2018 ‘A Fox, A Rabbit’ (opgenomen in Mailmen Studio). In 2019 behaalde Mr Overdrive de tweede plaats in de finale van ‘De grote prijs van Dordt’.

Popunie
“De drie heren van Mr Overdrive bewijzen met hun debuut-ep dat je zelfs zonder gitaar een geweldig volle sound neer kan zetten als trio. De onconventionele samenstelling zorgt voor een aparte en naar mijn mening een hele toffe sound.”

Festivalinfo
“Door het beperkte instrumentarium zal de band ongetwijfeld vergeleken gaan worden met White Stripes of Royal Blood, maar dat dekt de lading zeker niet volledig. De alternatieve vlotte rock van de heren bevat bij tijd en wijle ook een lekkere stonervibe en is lekker eigenwijs springerig. Zoals we dat ook van De Staat een beetje kennen.”

Zaal open: 20:00 uur

Entree: € 5,– / onder de 18: € 2,50