The Bluesbarn @ Jailhouse organiseert een Akoestische jamsessie.

Op zaterdagavond 27 augustus van 20:00 tot 00:00 uur ben je van harte welkom om te spelen en/of te zingen of te luisteren tijdens de akoestische jamsessie. Ditmaal gebruiken wij geen podium en geen elektrische instrumenten. Mocht het nodig zijn, dan zijn er wel een paar draadloze microfoons aanwezig.

Er zullen diverse snaarinstrumenten en percussie-instrumenten aanwezig zijn. Uiteraard mag je zelf ook akoestische instrumenten meebrengen. Net iets anders als een reguliere jamsessie dus.
Geen drumstel, maar met hand percussie zoals cajon, bongo, djembé, cabasa, shaker, cowbell, enz. Ook zullen er snaarinstrumenten zoals gitaar, ukelele, u-bass enz aanwezig zijn die gebruikt mogen worden. Een akoestische basgitaar kan indien nodig versterkt worden. Verder geen elektrisch versterkt geweld. Neem gerust zelf ook akoestische instrumenten mee.

Iedereen kan tegelijkertijd meedoen. Je hoeft dus niet te wachten tot je aan de beurt bent. We zullen met zijn allen (zittend) 1 groep vormen. Om chaos te voorkomen is het is wel de bedoeling dat we tegelijkertijd hetzelfde nummer spelen. Voor de nodige inspiratie hebben we maar liefst meer dan 800 teksten met akkoorden tot onze beschikking. Deze zijn natuurlijk op de avond zelf in het JAC aanwezig maar voor degenen die zich alvast een beetje willen inlezen en voorbereiden hebben we ze ook online gezet. Je kan de songteksten en akkoordenschema’s hier vinden:

Let wel: deze lijst is enkel bedoeld als duwtje in de rug bij het kiezen van liedjes om te spelen. Eigen suggesties zijn uiteraard ook meer dan welkom!

Tip: Zoek alvast nummers uit die je graag wilt spelen en/of dit breng zelf mee.