De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival in twee tenten met bijna 30 acts en goed voor 2000 bezoekers.

10-01-2022 — EINDSTAND INSCHRIJVING FLAKKEESE DAGEN 2022

De inschrijving voor de Flakkeese Dagen 2022 is gesloten. In totaal hebben zich 27 bands en 5 dance acts opgegeven voor deelname aan het festival. Voor de mannen van het programmeursteam wacht nu de altijd weer lastige taak om uit deze lange lijst een aantrekkelijk programma samen te stellen. De grootste uitdaging ligt echter in de onzekerheid rond de coronapandemie en de daarbij behorende beperkende maatregelen. We gaan vooralsnog uit van een normaal programma met 21 bands en een Dance Stage op zaterdagavond maar we moeten ook kijken naar andere scenario’s die indien nodig van de plank kunnen worden getrokken. Hoe die eventuele afwijkende scenario’s er uit moeten gaan zien is iets waar we ons in de komende tijd het hoofd over gaan breken. Sowieso kunnen we op dit moment nog geen zinnig woord zeggen over de kans dat de FD 2022 daadwerkelijk in april gehouden kunnen worden. De programmering hoopt in de tweede helft van februari het programma voor de FD 2022 te kunnen presenteren.

Bijgaand een overzicht van alle inschrijvingen die mee gaan dingen naar een plek in het FD programma. Voor alle duidelijkheid: het overzicht is in alfabetische volgorde en deze volgorde zegt dus helemaal niets over de kansen op deelname.

Bands:

2nd Steel