gruss

zaterdag 20 juli

De band

Het is bijna niet voor te stellen, maar de oorspronkelijke oprichting van Gruss was al in het voorjaar van 2012. Als jonge gitarist begon Johan van der Wielen met een paar vrienden muziek te maken, met broer Bert-Jan van der Wielen als zanger. Na wat wisselende bezettingen zijn sinds een aantal jaren bassist Peter Kok, gitarist Jacco van Gastel en drummer Joris Spitholt de vaste gezichten die Gruss completeren. Last but not least werd Gruss eind 2016 versterkt met zangeres Leida Daalmeijer. Met de komst van Leida is er een extra dimensie toegevoegd aan het geluid van Gruss. Zo kunnen er n├│g meer verschillende nummers gespeeld worden, terwijl Leida en Bert-Jan elkaar tijdens alle nummers zowel muzikaal als qua performance perfect versterken!

De muziek

Ja, probeer de muziek die Gruss maakt maar eens te omschrijven. Vanaf het begin werden klassieke rock nummers gespeeld, van artiesten als Creedence Clearwater Revival, Rolling Stones en The Beatles. Deze nummers zijn naarmate de tijd vorderde aangevuld met andere rock klassiekers, maar ook moderne rock hits. Zo ontstaat er een mooie mix van nummers, van artiesten als The Scene, Herman Brood, maar ook Green Day en Kings of Leon.

Zaal open: 21:00