ONDERWATER #2 – Hoest noe

zaterdag 2 maart, DIEKHUUS MIDDELHARNIS

Charades en Jailhouse presenteren: Onderwater #2 – Hoest noe? Jailhouse en Charades hebben opnieuw de handen ineen geslagen voor een vervolg op het succesvolle Onderwater festival wat vorig jaar januari voor de eerste keer in het JAC werd gehouden. Plaats van handeling dit jaar is echter niet het JAC maar in het Diekhuus, tot 2010 de vaste locatie voor de Jailhouse optredens. Bij deze editie draait het allemaal om talent van Flakkeese bodem die regelmatig met hun muzikale klanken de eiland grenzen overschrijden. Soggy B, Goldfish, Dion Roman en Charades geven 2 maart in het Diekhuus antwoord op de vraag ‘’Hoest noe?’’ en laten daarmee horen waar zij de laatste tijd mee bezig zijn geweest.

Het minifestival wordt afgesloten in de foyer van het Diekhuus met een DJ set van DJ FredxSjohn.

Hoest noe met? – Dion Roman

De zanger, schrijver en multi-instrumentalist bewandelt op avontuurlijke wijze de paden van rockmuziek en elektronische muziek. Zijn liedjes klinken dromerig, dramatisch, euforisch en nemen je mee terug naar de hoogtijdagen van ‘new wave’ uit de jaren ’70 en ’80. Samen met Ian Meesters (toetsen en samples) zorgen zij op het podium met enkel twee man voor een groots en vol geluid. In het voorjaar van 2018 is zijn debuut EP, genaamd ‘A Welcoming Gift’, op digitale wijze uitgebracht door het Amsterdamse label Dox Records. In 2019 zal zijn debuut album uitgebracht worden. Tijdens het optreden in het Diekhuus zullen er veel nieuwe nummers van zijn nog te verschijnen album gespeeld worden.

Hoest noe met? – Soggy B

Tijdens ONDERWATER 2# zit de zevenkoppige rock formatie midden in haar ‘’The Last Waltz’’ tour. ‘The Last Waltz’ is de film van het laatste concert van The Band. Bij dit optreden kwamen vele grootheden langs om hun eer te betonen aan The Band zoals Ringo Star, Neil Diamond, Eric Clapton en Bob Dylan. Soggy B geeft op deze zelfde manier haar eerbetoon aan The Band.

Vintage swing uit de jaren 60 met veel aandacht voor meerstemmigheid. Kom lekker luisteren, meezingen en dansen!

Hoest noe met? – Charades

Paradiso, meerdere shows rondom Eurosonic Noorderslag 2018/2019, support act voor Racoon en ga zo maar door. Charades werkt hard en wilt een permanente indruk achterlaten op het muzikale landschap van Nederland en het liefst ook het buitenland.

De muziek die de band maakt valt het beste te omschrijven als dromerige alternatieve rock met een grungy emo twist. Bitterzoete klanken gedragen door duidelijke frustratie die onder je huid kruipen en af en toe de haren overeind laten staan. In samenwerking met de Vlaamse producer Michiel de Maeseneer, onder andere verantwoordelijk voor de laatste plaat van Balthazar, heeft de band rond de jaarwisseling haar nieuwste materiaal op de band gezet.

Dat er in 2019 een nieuwe EP van Charades zal uitkomen staat vast, maar hoe en wat? Dat laten ze je weten op ONDERWATER #2 in het Diekhuus.

Locatie:  Diekhuus Middelharnis

Aanvang: